AVG in de praktijk – Particuliere sector

[speciale sessie voor particuliere opdrachtgevers en daarvoor werkende onderzoeksorganisaties]

De AVG geeft regels en houvast hoe statistisch onderzoek dient te worden uitgevoerd, maar wat is nu ieders verantwoordelijkheid? Tijdens deze informatieve sessie voor zowel opdrachtgever als bureau kijken we naar de AVG in de praktijk. 

Inhoud

De AVG geeft regels en houvast hoe statistisch onderzoek dient te worden uitgevoerd, maar wat is nu ieders verantwoordelijkheid?

Tijdens deze informatieve sessie zal verder worden ingegaan op het toepassen van de AVG-regels in de praktijk. En alhoewel het de verwerkingsverantwoordelijke is die afwegingen moet maken, kan een onderzoeksbureau daar heel goed bij helpen.

We bespreken verder alle administratieve verplichtingen die er nodig zijn. Overeenkomsten die moeten worden opgesteld, nadere technische en organisatorische afspraken over de beveiliging van de data en welke algemene voorwaarden van toepassing zijn. Ook de standardclauses voor het verwerken van de gegevens buiten de Europese Unie stippen we even aan. Want, is de administratieve organisatie niet op orde dan kan er niet worden gestart, zonder dat er grote risico’s worden gelopen.

Tot slot nemen we tijdens deze training alle normen onder de loep die relevant zijn wanneer er gewerkt wordt met data en die samenkomen in de Gedragscode:

  • Privacy: Over de principes van onderzoek en de rechten van respondenten
  • Provenance: Over dataverzameling (ongeacht de methode)
  • Security: Over de minimale maatregelen voor beveiliging van onderzoeksgegevens
  • Stewardship: Over procedures en voorwaarden voor goed databeheer
  • Handhaving: Over de klachtenregeling en geheimhouding

Docent

Alexander Singewald

Legal Counsel Data Protection and Legal Data Strategy

Mr Alexander J.J.T. Singewald heeft jarenlange ervaring als adviseur en docent op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast staat hij organisaties bij in procedures. Internationaal is hij onder andere voorzitter van de Disciplinairy Committee van de Esomar en volgt hij verschillende wetgevingsdossiers binnen de Europese Unie op de voet en de uiteindelijk toepassing daarvan binnen Nederland.

Praktische informatie

Niveau
50% Theorie
50% Praktijk
Inclusief
Lesmateriaal
Certificaat
Kosten
VIP-Member van het D&IN, VSO-, VBO-lid €310,- excl. BTW
Niet-leden €445,- excl. BTW