Inspireren met infographics

Infographics zijn dé manier om de resultaten van je analyse of onderzoek op een impactvolle wijze te delen met je collega’s of klanten. Een combinatie van data, afbeeldingen en storytelling die samen een helder, inspirerend en overzichtelijk beeld geven. Snel en prettig te lezen en te delen.

Inhoud

Deelnemers maken gedurende de dag hun eigen infographic op basis van een fictieve case. Ze maken kennis met de diverse onderdelen van het maken van infographics, elk ondersteund door zowel theorie als praktische oefeningen. 

Onderwerpen:

Data

  • Hoe visualiseer je je data, zodat het herkenbaar en inspirerend is? 
  • Hoe kies je een grafiek en welke grafieken kies je juist niet. 

Design

  • De kracht van visuele signalen als kleur, vorm en grootte. 
  • Toepassen van visuele hiërarchie om lagen in een verhaal aan te brengen. 

Storytelling

  • Het transformeren van data-inzichten naar een goed verhaal
  • Visuele verhalen vertellen met behulp van grafieken en afbeeldingen. 

Tools:

Oefeningen in deze training zullen gedaan worden in Powerpoint en Excel. Deze training bevat veel praktische tips die niet in tool-trainingen voorbijkomen. Daarnaast zullen enkele online tools getoond worden om de mogelijkheden nog verder te vergroten.

Deelnemers dienen een laptop mee te nemen met daarop MS Office geïnstalleerd. 

Docent

Michiel Dullaert

Data designer en data visualization teacher

Gepassioneerd over datavisualisatie én het vertellen van data gedreven visuele verhalen. Altijd op zoek naar nieuwe inzichten om infographics en presentaties nog beter te maken. Michiel verzamelt inzichten over data-ontwerp, visuele communicatie en storytelling en nog veel meer en combineert daarna de beste tips en tricks tot trainingen. Deze trainingen kenmerken zich door passie en enthousiasme. In een hoog tempo wisselen theorie, oefeningen en filmpjes elkaar af, doorspekt met anekdotes en veel voorbeelden uit de praktijk. Deelnemers ervaren het verschil tussen slechte en goed visualisaties en ontdekken hoe ze zelf daarin het verschil kunnen maken.

Praktische informatie

Niveau
Niveau A – Weinig ervaring
Inclusief
Lesmateriaal, Certificaat, Koffie/thee en Lunch
Kosten
VIP-Member van het D&IN, VSO-, VBO-lid €465,- excl. BTW
Niet-leden €665,- excl. BTW