Krachtige presentaties maken

Vele uren werk zijn er in je analyse gaan zitten. De uitkomst is een prachtig inzicht. De volgende stap is het overtuigen van de gebruiker, klant of collega. Snel zet je een presentatie in elkaar. Slides vol bulletpoints worden gecombineerd met de grafieken uit de analyse. De zaal wordt geboekt en dan is de grote dag.  

Maar… de grote dag valt tegen. Geen applaus aan het eind, geen collega’s die doorpakken. Sterker nog, ze zaten tijdens de presentatie verveeld naar hun telefoon te staren en leken niet geraakt door de prachtige inzichten die je deelde. Als er al een reactie uit de zaal gaf, was dat een kritische vraag of dit niet korter gekund had.  

Klinkt bovenstaand scenario bekend? Wil je dat dit soort presentaties tot het verleden behoort? Wil je impact maken met je inzichten? Volg dan deze training ‘Krachtige presentaties maken’.

Inhoud

  • Hoe zorg jij ervoor dat jouw presentatie onvergetelijk wordt en de aanwezigen aanzet tot actie. 
  • Design, de kracht van visuele signalen als kleur, vorm en grootte. 
  • Vlakverdeling en kleur, het sturen van aandacht. 
  • Hoe visualiseer je je data, zodat het herkenbaar en inspirerend is? 
  • Wie is je publiek en hoe maak je verbinding maken met ze.
  • Storytelling, wat zijn de onderdelen van een goed verhaal. 
  • De opbouw van een goede presentatie. Het zandlopermodel, van pakkende introductie tot krachtige conclusie. 
  • Dia of slide design. De verschillende soorten slides en hun valkuilen en mogelijkheden. De tekst slide, de fotoslide en de data slide. 
  • De trainingsinhoud is toe te passen op zowel live als online presentaties. 
  • Naast toegankelijke theorie, bevat deze training heel veel praktische tips die niet in reguliere Powerpoint of Excel trainingen voorbij komen. Waardoor de mogelijkheden van deze tools voor de gebruikers veel groter worden.

Deze training is geschikt voor iedereen die presentaties maakt om zijn inzichten te delen. Ben jij werkzaam als onderzoeker, analist, marketeer, controller of projectleider. Wil jij andere mensen wilt inspireren met jouw inzichten, dan is deze training voor jou.

Deelnemers dienen zelf een laptop met hierop Microsoft PowerPoint mee te nemen. 

Docent

Michiel Dullaert

Data designer en data visualization teacher

Gepassioneerd over datavisualisatie én het vertellen van data gedreven visuele verhalen. Altijd op zoek naar nieuwe inzichten om infographics en presentaties nog beter te maken. Michiel verzamelt inzichten over data-ontwerp, visuele communicatie en storytelling en nog veel meer en combineert daarna de beste tips en tricks tot trainingen. Deze trainingen kenmerken zich door passie en enthousiasme. In een hoog tempo wisselen theorie, oefeningen en filmpjes elkaar af, doorspekt met anekdotes en veel voorbeelden uit de praktijk. Deelnemers ervaren het verschil tussen slechte en goed visualisaties en ontdekken hoe ze zelf daarin het verschil kunnen maken.

Praktische informatie

Niveau
Niveau A – Weinig ervaring
Opbouw
50% Theorie
50% Praktijk
Inclusief
Lesmateriaal
Certificaat
Koffie/thee en lunch
Kosten
VIP-Member van het D&IN, VSO-, VBO-lid €465,- excl. BTW
Niet-leden €665,- excl. BTW