Design Thinking = Design Doing

Steeds meer organisaties omarmen de principes van Design Thinking. Design Thinking is een mindset die je helpt om op een andere manier naar problemen te kijken. En die leidt tot impactvolle en duurzame innovaties, verbeteringen en oplossingen. Met een sterke nadruk op empathie voor de eindgebruiker, co-creatie, teamwork en het lef om te experimenten en te durven falen. 

Maar hoe vertaalt deze mindset zich naar de praktijk? Hoe pas je de principes toe? Welke stappen doorloop je? Hoe gebruik je de canvassen? Hoe begeleid je een team? Mede omdat Design Thinking geen vaststaand proces is, zien we dat men er soms moeite mee heeft om het toe te passen in het dagelijks werk. En dat is zonde, want er zijn heel veel tools die je direct kan inzetten. 

Inhoud

In deze training laten we zien hoe je Design Thinking toepast. 

Deelnemers komen alles te weten over:

  • De principes en uitgangspunten van Design Thinking
  • Efficiënt samenwerken binnen een multidisciplinair team
  • Hoe en wanneer welke design tools in te zetten
  • Empathie voor de doelgroep en de rol van data en insights
  • In korte tijd tot veel innovatieve ideeën komen
  • Ideeën omvormen tot een prototype
  • Vervolgstappen naar implementatie 

Tijdens de training staat learning by doing centraal. De behandelde theorie wordt direct in de praktijk gebracht. Dit zorgt ervoor dat direct ervaren wordt wat het effect van bepaalde technieken is. En het verlaagt de drempel om deze zelf buiten de training toe te passen. 

Docent

Sabine Croes

Insights & Design Specialist bij Perspective

Sabine Croes is insights & design specialist bij Perspective, het bureau voor Human Centered Design. Vanuit empathie voor de doelgroep werkt ze samen met opdrachtgevers naar concrete oplossingen, volgens de principes van Design Thinking. Deze kennis en methoden past Sabine niet alleen toe in het begeleiden van innovatietrajecten, maar deelt ze ook graag met anderen tijdens trainingen en events.

Praktische informatie

Niveau
Niveau A/B – Weinig of enige ervaring
Opbouw
50% Theorie
50% Praktijk
Inclusief
Lesmateriaal, Certificaat, Koffie/thee en Lunch
Kosten
VIP-Member van het D&IN, VSO-, VBO-lid €465,- excl. BTW
Niet-leden €665,- excl. BTW