Succesvol Duurzaam Onderhandelen

In de training Succesvol Duurzaam Onderhandelen leer je alles over verbindend onderhandelen: stevig onderhandelen op de inhoud, terwijl je tegelijkertijd de relatie verstevigt.

Inhoud

Wat leer je in deze training? In de eerste plaats leer je je eigen kwaliteiten en talent zó in te zetten dat elke onderhandeling een succes wordt. 

Je leert hoe je alle relevante informatie boven tafel krijgt die nodig is voor optimale besluitvorming. 

Je leert hoe je oplossingen creëert waar iedereen zich aan wil verbinden. Want een handtekening zetten kan iedereen, maar het doel van elke onderhandeling is de daadwerkelijk uitvoering van de afspraken.

Je leert de vijf principes van de Harvard-methode kennen. Deze methode is ontwikkeld om elke situaties waar conflicterende belangen spelen, op de best mogelijke manier op te lossen. 

Je leert wat jouw eigen onderhandelstijl is en hoe je die succesvol kunt inzetten. Daarnaast leer je hoe je effectief omgaat met mensen met een andere onderhandelstijl. 

De training bestaat uit afwisselende werkvormen. Deelnemers krijgen uitleg over de theorie, oefenen met eigen situaties, maken individueel korte opdrachten en werken samen in groepjes.

Deze training is alleen aan te vragen als in-company training.

Neem bij interesse contact op via opleidingen@dinetwork.nl.

Docent

Petra Vries

Academy workshopleider

Als jurist (mr/LL.M, Rijksuniversiteit Groningen), in de publieke sector bemiddelde ik in talloze conflicten. Door mijn bemiddeling vonden de partijen vaak een duurzame oplossing waardoor langslepende juridische procedures voorkomen konden worden. Ook vertegenwoordigde ik jarenlang overheidsinstanties in beroep- en hoger beroepsprocedures bij de bestuursrechter. Sinds 2011 ben ik ook opgeleid als communicatietrainer. Ik gaf trainingen over vrijwel alle communicatievaardigheden, van slechtnieuwsgesprekken tot het omgaan met emoties in gesprekken tot mediationvaardigheden. In de vaardigheid Onderhandelen komen al deze onderwerpen samen. En ik geloof: Iedereen kan het leren én je bent er nooit over uitgeleerd! Bij het woord onderhandelen denken veel mensen aan conflicten en strijd. Het is mijn missie om daar verandering in te brengen en zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat onderhandelen ook een verbindend proces kan zijn waarmee je zowel je eigen belangen kunt dienen als je relaties kunt versterken.

Praktische informatie

Niveau
Niveau A, B en C alle niveaus zijn welkom
Opbouw
De training bestaat uit afwisselende werkvormen. Deelnemers krijgen uitleg over de theorie, oefenen met eigen situaties, maken individueel korte opdrachten en werken samen in groepjes.