Leiding geven aan verandering

Patronen doorbreken

Als leidinggevende ben je vaak de eerste die met plannen komt om je organisatie aan te passen aan een nieuwe werkelijkheid; je kijkt vooruit, zit vol goede intenties en enthousiasme en je wil tempo maken. En ondanks die inzet merk je dat het moeizamer gaat dan je had gedacht; het duurt langer, er komen veel vragen. Dus leg je het doel en de urgentie nogmaals uit en zet je je overtuigingen nog wat extra kracht bij. Herkenbaar? Leer bewuster naar je organisatie kijken zodat je duurzaam kunt veranderen.

Inhoud

  • Elke organisatie kent vaste patronen ‘zo gaat het nou eenmaal hier’. Als je de patronen herkent kun je beter leiding geven aan de gewenste verandering.
  • Begrijpen van weerstand: weerstand is er altijd en is dat nou een vloek of juist een zegen?
  • Leer meer over het verschil tussen transitie (van A naar B) en transformatie (bij de ander en bij jezelf).
  • De roep om ‘meer en duidelijke communicatie’ is zeker bij veranderingen groot. Maar hoe verschaf je helderheid als iedereen een ander perspectief heeft? Krijg meer inzicht in cognitieve diversiteit en hoe je dit kunt inzetten om effectief met elkaar samen te werken aan verandering.

Deze training is alleen aan te vragen als in-company training.

Neem bij interesse contact op via opleidingen@dinetwork.nl.

Docent

Els Molenaar

Els is eigenaar van Blooming-org en is een zeer ervaren verander manager en sparringpartner. Zij heeft uitgebreide ervaring in de marktonderzoekbranche o.a. als CEO van Blauw Research en door haar directiefunctie bij Mecanoo Architecten.

Praktische informatie

Niveau
Niveau C
Voorkennis over dit onderwerp is geen vereiste.
Opbouw
50% Theorie
50% Praktijk