Met de vorige excursie nog vers in het geheugen, reisden wij 24 april jl. af naar het Gelderse Steenderen. Dit keer is het Network Sensory Research namelijk uitgenodigd door Aviko!
De middag begint in het Raedthuys van Aviko met een lunch, gevolgd door een presentatie van Willem Fijten (Product Innovation Director), daarna de Algemene Ledenvergadering en vervolgens en een presentatie van het sensorisch team van Aviko door Annemieke Jansen en Helen van der Meij over hun Sensorisch Expert panel en Benchmarking.
We wandelden daarna door het dorp naar de productielocatie van Aviko, waar wij zijn ingedeeld in 2 groepen voor een aantal workshops: een panelsessie waarin we frietjes getest hebben (met rood licht en met daglicht), een krokantheidscasus over krokantheid vs knapperigheid van friet en tot slot een kruidentraining, waar we onze kennis over kruiden en specerijen konden toetsen en ophalen.
De middag eindigde weer in het Raedthuys met een borrel met daarbij (hoera!) lekkere Aviko snacks.