Winnaars Data & Insights Awards 2023 bekend!

Unravel is vanavond bij de uitreiking van de Data & Insights Awards (voorheen MOAwards) uitgeroepen tot Data & Insights Bureau van het jaar 2023. De prijs voor Insights Professional aan bedrijfszijde is uitgereikt aan Roelof Smallenburg van TUI. Ook is Centraal Beheer bekroond, en wel met de award voor Data & Insights Company van het jaar 2023.

Bij de 16de uitreiking van de jaarlijkse prijzen van het Data & Insights Network zijn in totaal in 7 categorieën Awards uitgereikt. Het evenement vond ook dit jaar plaats bij Innstyle in Maarssen. Voor Data & Insights Bureau van het jaar waren ook MWM2 en Perspective genomineerd. Unravel kreeg de voorkeur van de jury omdat ‘Unravel het echt anders doet dan de rest’. De jury ziet ‘een bureau dat met ongebreideld enthousiasme een specialisme tot grote hoogte heeft gebracht’. 

Roelof Smallenburg kreeg de Award van Insights Professional aan bedrijfszijde voor zijn werk bij TUI. ‘Roelof heeft in korte tijd data en insights hoog op de agenda gezet, zelfs tot op boardniveau, en heeft daarmee de stem van de klant centraal weten te stellen binnen TUI’, aldus de jury. De Award voor Insights Professional aan bureauzijde ging naar Daniella Roymans. De managing partner van MARE Research legt volgens de jury een waardevolle link tussen insights en trends. ‘Daarmee helpt ze opdrachtgevers klaar te zijn voor de toekomst. In elk project zet Daniella nét nog even die ene stap extra en probeert ze te verrassen’. 

Naomi Smulders van Online Dialogue is benoemd tot Data Professional van het jaar 2023. De jury kent Naomi de Award toe ‘vanwege haar werk aan process mining, waarbij ze complexe gegevens heeft geanalyseerd om waardevolle inzichten te genereren voor meerdere opdrachtgevers. Ook Cathelijn te Koppele van Validators viel in de prijzen: zij is uitgeroepen tot Young Talent van 2023. De jury noemt Cathelijn ‘een frisse marktonderzoeker nieuwe stijl’. 

Insights Scientist van het jaar is Jenny van Doorn, Hoogleraar Dienstenmarketing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Op het door de jury aangedragen onderwerp ‘Robots: Key to Marketing Data and Insights’ scoorde zij het hoogst. In categorie Data & Insights Company van het jaar koos de jury voor Centraal Beheer. Het bedrijf liet daarmee de andere genomineerden, Philips en VodafoneZiggo, achter zich. Credits kreeg Centraal Beheer onder meer voor het ambitieuze doel dat het zich heeft gesteld: ‘de ommezwaai maken van een “ouderwetse” verzekeraar, naar de meest geliefde dienstverlener’. 

Lees hier alles over de winnaars en de juryrapporten